Woning te koop bij echtscheiding

Een relatie die beëindigd wordt of een echtscheiding is een vervelend en ingrijpend proces. Dat geldt voor de voormalige partners en ook voor eventuele kinderen. Helemaal als er een eigen woning / koopwoning in het spel is die verkocht moet worden. Een woning met herinneringen, een deel van je leven, en met een bepaalde waarde die verdeeld moet worden. Het verdelen van de waarde van jullie woning is pittig omdat het van allerlei factoren afhankelijk is. Wanneer je er samen niet uitkomt en toch in goed overleg afscheid wilt nemen van elkaar dan is het een goed plan om een echtscheidingsspecialist in de hand te nemen.

Waarde van jullie koopwoning verdelen

Wanneer je je afvraagt “hoeveel is mijn huis waard?” en hoe verdelen we die waarde, dan is dat het eenvoudigst wanneer je in gemeenschap van goederen getrouwd bent: de waardeverdeling gebeurt dan meestal op basis van een gelijke verdeling, 50-50 dus. Bij een huwelijk op basis van huwelijkse voorwaarden ligt het vaak heel anders. De voorwaarden van jullie huwelijk bepalen dan welk bezit gemeenschappelijk ofwel van één van beide partners is. Zelfs als de woning eigendom is van je partner maar je hebt gezamenlijk een investering gedaan dan kan in het geval van een waardestijging van de woning vanwege die gezamenlijk gedane investering ook de overwaarde gedeeld worden. De waardestijging is dan namelijk ontstaan door het opgebouwde vermogen tijdens jullie huwelijks.
Laat je bij de verdeling van waarde daarom bijstaan door een adviseur.

Het vinden van een koper voor jullie woning bij een echtscheiding

Ook het vinden van een koper van jullie koopwoning kan behoorlijk tegenvallen. Eigenlijk wil je zo snel mogelijk alles afwikkelen als je woning te koop staat in het geval van een echtscheiding. Want het is dan wel mogelijk dat een van beide partners in de woning wil blijven wonen na de relatiebreuk, maar die moet dan wel genoeg geld hebben om alleen de woonlasten te kunnen dragen. Wanneer dat geld er niet is, moeten jullie op zoek naar een koper. Ook verkopen en terughuren kan een optie zijn.

Helaas is het al een paar jaar niet best gesteld met de woningmarkt. De politiek probeert te helpen met stimulerende maatregelen maar dat zet vooralsnog niet echt zoden aan de dijk. De meeste woningen staan lang te koop. En dat is nou precies wat je niet wilt als je je woning te koop hebt staan bij een echtscheiding!

Wij Kopen Huizen .nl kan een uitkomst bieden doordat wij – in tegenstelling tot makelaarskantoren – niet zozeer bemiddelen tussen koper en verkoper maar zélf voor eigen rekening woningen aankopen.
Het is goed mogelijk dat we ook interesse hebben in een overname van jullie koopwoning. Benieuwd naar ons bod?

Academiesingel 37A
4811 AC Breda
T. 076-5154506
F. 076-5218999
M: 06-15519519