Tips pand in de verkoop

De beste tip die wij voor u hebben om snel uw huis te verkopen, is zaken doen met een vastgoedbelegger. U kunt bijvoorbeeld ook bij ons direct terecht voor een concreet bod op uw pand in de verkoop.

Als we tot overeenstemming kunnen komen, wikkelen we de verkooptransactie pijlsnel af, maar uiteraard wel onder de deskundige begeleiding van een beëdigd notaris. U beschikt dan snel over het geld uit uw overwaarde, ofwel u bent van uw dubbele woonlasten af. Wij op onze beurt krijgen de beschikking over uw pand, dat u (als u er in wilt blijven wonen) eventueel kunt terug huren van ons. Neem snel contact op met ons voor een bezichtiging en bij wederzijdse interesse een bod zonder financieringsvoorbehoud!

Lukt het ons beiden niet om er samen uit te komen, die kans is klein maar niet ad nihil natuurlijk, dan hebben we hierbij alsnog een aantal andere tips voor uw pand in de verkoop: 

  • Laat representatieve en goed belichte foto’s maken van zowel het exterieur als het interieur van uw pand. Dat kan door een professionele fotograaf maar ook door een verkoopmakelaar met verstand van zaken. Het geeft wat ons betreft niks als uw foto’s de suggestie wekken dat uw kamers ruim en licht zijn, maar pas op met het wekken van een overdreven mooi beeld. U heeft er immers ook niks aan om een hoop moeite te doen voor bezichtingen die vervolgens tot niets leiden omdat uw foto’s te mooi bleken om waar te zijn.
  • Repareer mankementen. Weg met piepende deuren, kale plekken of zichtbare gaten in de muur. Groeit er onkruid tussen en op uw terrastegels? Even zandstralen kan een wereld van verschil maken. Niet alleen u ergert zich aan deze (ogenschijnlijk) kleine dingen, een potentiële koper zal kunnen denken dat u slordig omspringt met uw huis en om die reden bang kunnen worden voor verborgen gebreken.
  • Weg met vieze geurtjes! Wanneer u rookt of gerookt heeft, geeft dat vaak geen beste indruk op een mogelijke koper. Hetzelfde geldt voor een onwelriekende verstopte afvoer. Een muffe lucht in uw badkamer kan bijvoorbeeld leiden tot vragen over een slecht functionerende ventilatie. Voorkom dit alles en zorg ervoor dat uw pand van binnen en van buiten lekker fris ruikt.
  • Neem niks persoonlijk. Blijven de kijkers weg? Zelfs op een open dag? Dat gebeurt velen momenteel en hoeft helemaal niet te betekenen dat niemand interesse heeft in uw pand. Het kan wel betekenen dat weinig mensen uw pand kunnen betalen, zie dat maar als een compliment! Doen mensen neerbuigend over uw woning, is elke ruimte te klein, te donker, te licht of onpersoonlijk? Laat maar praten, het kan het begin zijn van de onderhandelingen en zulke opmerkingen zijn op te vatten als een koopsignaal, of juist van mensen die alleen maar rondkijken volgens het adagium “kijken-kijken-niet-kopen”. Deze tip voor uw pand in de verkoop kan in elk geval een hoop persoonlijke frustratie wegnemen.
  • Ruim op! Een opgeruimd en fris ruikend pand laat kopers veel sneller nadenken hoe zij zélf in uw pand zouden wonen na aankoop. Stel u daarentegen eens voor dat u zelf op zoek gaat naar een nieuw pand en bij de bezichting in een zwijnenstal terecht komt. Daar wilt u dan zo snel mogelijk weer weg, zonder een eventuele koop serieus te overwegen. Opgeruimd staat netjes, dat geldt absoluut ook als belangrijke tip bij de verkoop van uw pand.
  • Gebruik webportalen. Websites zoals Funda, Zoekallehuizen, Huizenzoeker, Jaap geven een schat aan informatie en trekken veel bezoekersverkeer. Als u een pand wilt kopen, zou u er zelf ook een kijkje nemen toch? Hetzelfde geldt voor mogelijke kopers van uw eigen pand. Vergelijk uw eigen foto’s eens met die van uw “concurrenten”. Zien uw foto’s er mooier uit? Dan denken mogelijke kopers er waarschijnlijk ook zo over en dat is in uw voordeel. Is uw vraagprijs veel te hoog? Het gezegde luidt dat wie betaalt ook bepaalt, en u heeft het te stellen met een zogeheten kopersmarkt: de koper is de baas, tenzij u niet op de spreekwoordelijke schopstoel zit, dan kunt u het rustig nog even uitzingen.
  • Werk met een huizenstylist / stager: een huizenstylist / stager kan u persoonlijk advies geven over kleine details waar u zelf misschien nooit bij stil zou staan. Zo’n stylist kost misschien een paar honderd euro, mogelijk levert het advies een paar duizend euro meer op, of slaagt u er uberhaupt in een koper te vinden. Wij hebben bijvoorbeeld ontdekt dat het weghalen van persoonlijke foto’s een prima tips is om uw huis te verkopen. Foto’s van uw geliefden kunnen voor u heel gezellig aanvoelen, maar die mensen op de foto zijn volslagen vreemden voor een mogelijke koper. Foto’s van geliefden kunnen er voor zorgen dat een koper zich niet goed kan inleven zélf in uw pand te wonen. Heeft u een bezichting of open huis gepland? Even opruimen die foto’s dus!
  • Wees reëel en begin met de juiste prijs. Een huis dat te hoog geprijsd is, trekt misschien helemaal geen kopers. Ook is het mogelijk dat een koper al een tijdje uw pand in de gaten houdt op internet zonder ooit contact met u op te nemen. Als u dan na verloop van tijd ineens stevig zakt in uw vraagprijs dan geeft u een signaal af dat u bereid bent om nog veel verder te dalen in uw vraagprijs omdat u er misschien “vanaf moet”.
  • Verkoop desnoods met (een klein) verlies. Verkopen met verlies lijkt dramatisch, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Wanneer u na verkoop van uw huidige woning een nieuw huis wilt terugkopen dan profiteert u ineens van de moeilijke huizenmarkt! Wanneer u straks in de positie verkeert om te onderhandelen over de aankoop van een nieuwe woning, kunt u misschien ook onder de marktwaarde een andere woning kopen!

Snel uw huis verkopen kan ook aan ons. Ja, wij willen rendement boeken op een eventuele transactie van uw pand. Besef echter ook dat u, wanneer u rechtstreeks zaken doet met ons op uw eigen initiatief, geen courtage kosten verschuldigd bent aan een verkoopmakelaar. U sluit met ons zeer snel een goede deal en u stopt daarmee een eventuele situatie van dubbele woonlasten, maar ook bent u af van bijvoorbeeld slepende advertentiekosten en alle verkoopstress die gepaard gaat met de verkoop van uw pand. Nogmaals onze belangrijkste tip voor uw pand in de verkoop: bel of mail ons voor een direct bod!

Academiesingel 37A
4811 AC Breda
T. 076-5154506
F. 076-5218999
M: 06-15519519