Dubbele woonlasten

Er kleven serieuze risico’s aan dubbele woonlasten, zeker in een woningmarkt die onder druk staat. Het is dan risicovol om een nieuw huis te kopen wanneer het oude huis nog niet weg is. Twee huizen in portefeuille hebben brengt dan dubbele woonlasten met zich mee, met alle mogelijke gevolgen van dien. Hoe ga je om met zulke dubbele woonlasten?

Huis verhuren om dubbele lasten tegen te gaan

Het kan een interessante mogelijkheid zijn om gedurende enige tijd een van beide huizen te verhuren. De dubbele woonlasten bestaan dan nog wel, maar de huurder van een van beide woningen compenseert een deel van die dubbele woonlasten en in de tussentijd kan een koper voor de woning worden gevonden, mogelijk tegen een prima verkoopprijs. Of je huis verhuren wel mag is afhankelijk van afspraken met de financier / hypotheekverstrekker. Wanneer die toestemming verkregen is kan mogelijk worden verhuurd op basis van de zogeheten ‘Leegstandswet’ met als bijkomend voordeel dat uitgebreide huurbescherming niet of in beperkte mate van toepassing kan zijn. Verkoop je je huis alsnog, dan kun je ook de huur opzeggen bij de nieuwe huurder. Er is trouwens ook een vergunning nodig die verleend kan worden door de gemeente. En dit is niet het enige waar op gelet moet worden. Aan het verhuren van een huis kleven ook risico’s met betrekking tot de omgang van de huurder met het gehuurde. We kunnen ons voorstellen dat je er niet aan moet denken om het huis bij verkoop weer te moeten opknappen doordat de (voormalige) huurder er slecht mee is omgegaan. Dubbele woonlasten blijken dan achteraf ineens veelvoudige woonlasten te zijn geworden!

Dubbele woonlasten weg door directe verkoop

Helemaal klaar met dubbele woonlasten ben je pas wanneer ze verdwenen zijn. En dat kan meestal alleen maar bij verkoop van een huis. In het huidige klimaat van de huizenmarkt is de vrije verkoop bij dubbele woonlasten meestal geen reële optie. Huizen die twee tot vijf jaar te koop staan voordat een koper gevonden is, vaak nadat stevig met de prijs is gezakt, zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. En al die tijd dat het huis in de verkoop staat blijven de dubbele woonlasten bestaan. Wij Kopen Huizen .nl biedt een prima oplossing: wij kopen zelf aan en we zijn kapitaalkrachtig genoeg om al binnen een paar dagen de verkooptransactie volledig af te ronden. Laat ons direct een bod plaatsen op uw huis en reken definitief af met uw dubbele woonlasten!

Academiesingel 37A
4811 AC Breda
T. 076-5154506
F. 076-5218999
M: 06-15519519